В документалния филм за живота на футболиста на Ливърпул Садио Мане - Made

...
В документалния филм за живота на футболиста на Ливърпул Садио Мане - Made
Коментари Харесай

Суперзвезда на Ливърпул строи болница в Сенегал

В документалния филм за живота на футболиста на Ливърпул   Садио Мане - Made In Senegal, се проследяват перипетиите, през които е минал сенегалецът, с цел да се трансформира в един от най-хубавите футболисти сега.

Във кино лентата Мане споделя, че в селото, в което е роден и израснал - Бамбали, не е имало болница. Най-близката е в прилежащото обитаемо място, по тази причина се е наложило сестра му да се роди вкъщи.

Липсата на здравна помощ е била и една от аргументите татко му да почине, когато Мане е бил на седем години. Като човек видял и двете страни на монетата, Садио Мане в този момент е решен да помогне на сънародниците си.

Миналата година с негови пари беше издигнато учебно заведение в Бамбли, а до шест месеца би трябвало да бъде открита и първата болница. С нея футболистът желае да даде вяра на хората, които живеят там, написа The Guardian.

И това не е всичко. Много постоянно голмайсторът прави и дарения, с които се обезпечават храна и дрехи за хората от родното му място. 

Мане държи обаче всеки изхарчен цент от неговите средства да бъде потвърден със съответните документи. и следи изкъсо при всяка нвъзможност по какъв начин вървят делата в Бамбали.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР